Focșani - orașul Micii Uniri și al eternului șantier

 



 

 Focșani este un oraș frumos cu o istorie glorioasă, devenit în ultimii doi ani un ....șantier imens. Se sapă azi, se astupă mâine, iar se sapă, iar se astupă (în același loc). Ce tot or fi uitând oare?

 Se pare că autoritățile competente cred că așa îi sta bine focșăneanului, să meargă prin praf, sau să-și distrugă mașinile și asta de mai bine de 2 ani. Până și presa națională a scris despre cât de "bine'' merg lucrările de infrastructură în orașul de pe Milcov.

Nu vreau să fac politică, dar edilul municipiului se laudă că este un bun gospodar și ce să vezi, concurența din Consiliul Local este un obstacol în a duce la capăt modernizarea orașului. Cetățenii vor fapte, nu vorbe. Nu sunt interesați de rivalitățile politice, vor un oraș curat, fără șantiere inutile și fără praf. 

Aceasta înseamnă că, în loc să se concentreze pe disputele politice, primarul ar trebui să se concentreze mai mult pe implementarea unei politici adecvate pentru a obține rezultate reale în cât mai scurt timp. Este adevărat că prin unele locuri deja s-au terminat lucrările. Dar să începi mai multe lucrări în același timp...Știți vorba aia cine aleargă după doi iepuri nu prinde niciunul.

trotuar

 

parcare

șantier

Nu știu cine conduce echipa sau echipele de întreținere a infrastructurii publice, dar o fac(e) haotic, trotuare foarte înalte, greu accesibile pentru persoanele vârstnice și persoanele cu dizabilități. Oare aceste persoane care conduc lucrările nu își dau seama de gravitatea situației?! Dacă întrebi un cetățean, știm cu toții ce ar răspunde.

  Se tot susține că orașul Focșani trebuie să devină un oraș verde, dar fără parcări, parcările încurcau prea mult planurile și trebuiau reduse considerabil. Să nu credeți că nu au făcut-o. Da, da, au făcut-o! Mașinile sunt parcate pe unde se găsește un loc liber. Șoferii au devenit vânători de parcări.

 În locul parcărilor, au făcut niște așa-zise parcuri. Vin aici tineri, unii dintre ei zgomotoși cu un vocabular...colorat și foarte gălăgios. Este o situație deranjantă pentru vecinii din zonă. Acești tinerii prezintă foarte multe riscuri atât pentru vecini, cât și pentru copii. Pentru a evita probleme, ar trebui implementată o monitorizare video. Oare autoritățile s-au gândit la asta?

 Rânduri scrise de un cetățean nemulțumit.

   Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

 

 

Comentarii