De ce ursul mai presus de om?

 

 urși

Cu acest articol voi fi considerată rea, dar nu-mi pasă. Nu sunt de acord că animalele sălbatice ar trebui să fie mai presus decât oameni și animalele lor. Și aici ma refer în special la urși. Nu, nu-mi veniți cu deja "tradiționalul"că omul a tăiat pădurile, bla, bla, bla. Este foarte comod sa le luați apărarea din spatele unui gadget.

 Din cauza unora care au tăiat din păduri nu trebuie să sufere și ceilalți. De ce oamenii ajung să-și piardă viața din cauza autorităților? Țăranul și animalul lui din curte nu ar trebui să fie mai puțin important decât urșii. Sunt oameni și-au pus propriile vieți în pericol ca aceste animale sălbatice să nu mai chinuiască și să omoare animalele pe care le-au îngrijit și crescut cum au știut ei mai bine.

 Faptul că aceste animale sălbatice atacă nu este doar din cauza defrișărilor masive, ci și din cauza înmulțirii necontrolată a acestora. O femelă urs are 2-3 pui pe an. ONG-urile se luptă pentru bani, în folosul lor, nu pentru aceste animale, să le ofere hrana necesară.


urși

Pe vremea lui Ceaușescu, Ocolul Silvic se ocupa de hrănirea urșilor. Cu toate acestea, reproducerea excesivă a acestor animalelor sălbatice nu era permisă pe timpul comunismului. Se practica vânătoarea pentru a se evita înmulțirea lor.

Tot pe timpul comunismului carnea de urs se afla în restaurante, ca să vedeți că în acele timpuri urșii nu erau atât de protejați cum s-ar crede. Știu asta și de la bunicul meu care povestea că un inginer, șeful lui era mare amator de pastramă de urs.

Știați că România este țara cu cea mai mare populație de urși din Europa? Știați că România are și cea mai mare rezervație de urși din Europa, poate chiar din lume? Nu-i așa că nu știați nimic despre asta? Ați aflat acum. 

 Relocarea lor, în special a urșilor cerșetori, nu este o soluție. Acești urși și-au pierdut simțul supraviețuirii, vor încerca să ajungă din nou la șosea sau vor ataca casele oamenilor și vor rezulta tragedii ireparabile.

Nu sunt o susținătoare a urșilor, dar nu le vreau nici moartea. Soluția ar fi crearea mai multor rezervații. De unde bani pentru așa ceva? De la ONG-uri și de la cei care strigă că urșii sunt animale care trebuie protejate. 

Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

 

Comentarii

  1. din introducere lipseste un element esential - locatia / una este sa discutam despre un oras sau un sat (avantaj - noi) si alta este sa discutam despre un drum printr-o rezervatie natiurala (avantaj - anmale salbatice); din pacate, din neglijenta sau rea vointa, se permite o zona prea mare de suprapunere fapt care duce inevitabil la victime de ambele parti - autoritatile nu amenajeaza zone de tranzit ptr animale, protejate cu parapeti / oamenii le dau de mancare la marginea drumului / nu se elimina exemplarele agresive / nu sunt trasee turistice la inaltime in zone frecventate de ursi - sunt doar cateva foisoare de observatie etc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu